باسلام خدمت هموطنان عزيز
شما مي توانيد با مراجعه به آدرس سايت زير وارد دنياي كسب در آمد الكترونيكي شويد و درآمد اينترنتي داشته باشيد
كسب درآمد در خانه يا در هرجايي باشيد فقط كافيست به اينترنت دسترسي داشته باشيد
http://www.biziket.com/?ref=5177
یک عمر سلامت با خود مراقبتی
بین 65 تا 85 درصد از مراقبتهایی که به سلامت ما منجر میشود، محصول همین خود مراقبتی است؛ یعنی فعالیتهایی که خود یا خانوادهمان برای حفظ یا ارتقای سلامتمان، پیشگیری از ابتلا به بیماری، درمان بیماریمان یا کاهش عوارض آن انجام میدهیم. بین اعضای خانواده، معمولا مادران مهمترین نقش مراقبتی را بر عهده دارند.
خود مراقبتی یعنی چه؟
خود مراقبتی، عملی است که در آن، هر فردی از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده میکند تا «به صورت مستقل» از سلامت خود مراقبت کند. منظور از «به صورت مستقل»، تصمیمگیری درباره خود و با اتکا به خود است. البته این تصمیمگیری میتواند شامل مشورت و کسب کمک تخصصی یا غیرتخصصی از دیگران (چه متخصص و چه غیرمتخصص) نیز باشد. اگرچه خود مراقبتی، فعالیتی است که مردم برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت خود انجام میدهند؛ اما گاهی این مراقبت به فرزندان، خانواده، دوستان، همسایگان، هم محلیها و همشهریان آنها نیز گسترش مییابد. به هر حال، در تعریف خود مراقبتی، پنج ویژگی زیر مستتر است:
رفتاری است داوطلبانه
فعالیتی است آموخته شده
حق و مسوولیتی است همگانی برای حفظ سلامت خود، خانواده و نزدیکان
بخشی است از مراقبتهای نوزادان، کودکان، نوجوانان و سالمندان
بزرگسالانی که قادر به خود مراقبتی نیستند، نیازمند دریافت مراقبتهای بهداشتی از ارایهدهندگان خدمات اجتماعی یا بهداشتی خواهند بود.
البته افتراق نهادن میان سه واژه خود مراقبتی، خود مدیریتی و خود اتکایی بسیار مهم است.
خود مراقبتی: خود مراقبتی به مسوولیتپذیری افراد در مقابل سلامت خود از طریق اتخاذ سبک سالم زندگی، تدبیر اندیشی جهت جلوگیری از رخداد حوادث و بیماریها، نگهداری و استفاده صحیح از داروهای بدون نسخه (OTC) در بیماریهای جزیی و مراقبت بهینه بیماریهای مزمن اطلاق میشود.
خود مدیریتی: خود مدیریتی به مسوولیتپذیری و مشارکت افراد مبتلا به بیماریهای مزمن در تصمیمگیریهای آگاهانه بالینی، همکاری با افرادی که مراقبت از سلامت آنان را بر عهده دارند، به حداقل رساندن تاثیر بیماری بر وضعیت عملکردی، عواطف و ارتباطات بین فردی و همچنین پایش و مدیریت علایم و نشانههای بیماری برای به حداقل رساندن دفعات و عواقب حملات تشدید بیماری اطلاق میشود.
خود اتکایی: خود اتکایی به توانایی و اعتماد به نفس فرد برای حفظ استقلال، انجام امور روزمره و دستیابی به اهداف زندگی با حداقل وابستگی به دیگران گفته میشود.
محتوای خود مراقبتی را میتوان بر حسب گروه هدف، نیازهای خاص آنها و راههای مختلف برآورده ساختن نیازها تغییر داد. برای مثال، میتوان برنامه خود مراقبتی برای بیماری دیابت در بزرگسالان، کاهش اعتیاد به سیگار در نوجوانان و یا صدها موضوع متنوع دیگر طراحی کرد و در آن برنامه از روشها یا قالبهای گوناگون سود برد.
عاملیت خود مراقبتی
عاملیت خود مراقبتی یک شایستگی اکتسابی چند بعدی است که به معنای قدرت و قابلیت مورد نیاز هر فرد برای برآورده ساختن نیازهای مداوم فردی به خود مراقبتی است؛ به گونهای که با مراقبت از خود، فرآیندهای حیاتیاش تنظیم شده، یکپارچگی ساختار و عملکرد انسانیاش حفظ شده، ارتقا یافته و تندرستیاش نیز افزایش یابد.
به تعبیر دیگر، عاملیت خود مراقبتی به معنای قابلیت مردم برای درگیری در اقدامات خود مراقبتی است که به منظور شناسایی و برآورده ساختن نیازهای سلامت آنها در یک محدوده زمانی و مکانی خاص صورت میگیرد. به عبارت دیگر، عاملیت خود مراقبتی، ترکیبی از قدرتها و صلاحیتهای مورد نیاز مردم است تا بتوانند از خود و نزدیکان خود مراقبت کنند.عاملیت خود مراقبتی به معنای قدرت درگیری مردم در فرآیند خود مراقبتی در روند زندگی روزانهشان است.
ظرفیت خود مراقبتی هر یک از مردم در چرخه رشد آنها، از کودکی تا سالخوردگی، در قسمتهای مختلف یک طیف قرار میگیرد که میزان آن، بسته به وضعیت سلامت، عوامل تاثیرگذار بر آموزشپذیری و تجارب زندگی فردی متفاوت است؛ چرا که این عوامل هستند که مردم را قادر میسازند که یاد بگیرند، در معرض تاثیرات فرهنگی قرار بگیرند و از منابع مورد نیاز در زندگی روزمرهشان استفاده کنند.
با ایجاد عاملیت خود مراقبتی از یک سو و تقاضای خود مراقبتی از سوی دیگر، میتوان انتظار داشت که رفتار خود مراقبتی در فرد شکل بگیرد یا به زبان سادهتر، هر یک از افراد برای انجام رفتار خود مراقبتی باید بخواهند (تقاضا) و بتوانند (عاملیت) که خود مراقبتی را انجام دهند و عوامل زمینهای نیز باید برای این موضوع مساعد باشند.
انواع خود مراقبتی
بیشتر انسانها قسمت عمده جوانی خود را در سلامت کامل سپری میکنند اما همه ما گهگاه به بیماریهای خفیف و گذرا مبتلا میشویم؛ گاهی از بیماریهای حاد رنج میبریم و گاهی در دوران میانسالی و سالمندی، با بیماریهای مزمن دست و پنجه نرم میکنیم. خود مراقبتی در تمام طیف سلامت و بیماری معنی پیدا میکند و مراقبتهای بهداشتی در طیفی قرار میگیرند که دامنهاش از خود مراقبتی 100 درصد (مثل مسواک زدن منظم روزانه) تا مراقبت حرفهای 100 درصد (مثل جراحی اعصاب) متغیر است. بخشی از ناخوشیهای جزیی، بیماریهای مزمن و بیماریهای حاد، نیازمند مراقبتهای پزشکی حرفهای است و هدف خود مراقبتی، این است که بخش حرفهای مراقبت از این بیماریها را به حداقل برساند.
انواع خود مراقبتی را میتوان در چهار گروه کلی زیر طبقهبندی کرد:
خود مراقبتی برای حفظ سلامت
خود مراقبتی در ناخوشیهای جزیی
خود مراقبتی در بیماریهای مزمن
خود مراقبتی در بیماریهای حاد
خود مراقبتی برای حفظ سلامت
مطالعهای در سال 1382 نشان داد که بخش عمده سالهای از دست رفته عمر در کشور ما به سبب مرگ زودرس و معلولیت ناشی از حوادث، بیماریهای روانی و اختلالات رفتاری و همچنین بیماریهای قلبی است. کاهش بار این بیماریها قطعا مستلزم ارتقای سطح آگاهی مردم و تغییر رفتار سلامت آنهاست. منبع اطلاعات بیشتر مردم در حوزه سلامت معمولا نشریات، اینترنت و تلویزیون است؛ این در حالی است که متاسفانه فقط کسر کوچکی از این اطلاعات، مستند و قابل اعتمادند.
خود مراقبتی در بیماریهای جزئی
بخش عمدهای از بیماریها را بیماریهای جزیی تشکیل میدهند؛ بیماریهایی که در مدتی کوتاه، بدون درمان یا با درمانهای خانگی ساده بهبود مییابند. مطالعهای در انگلستان نشان داد که حدود 20 درصد از مراجعات به پزشکان و مراکز درمانی، مربوط به همین بیماریهای جزیی است، در حالی که بخش عمدهای از این بیماریها توسط خود مردم قابل مراقبت است. در این موارد، ارایه اطلاعات کیفی مکتوب در ویزیتها میتواند از ویزیتهای مجدد و بستریهای بیمارستانی پیشگیری کند.
طبق آمار شبکه سلامت انگلستان، نزدیک به دو سوم مشاورههای پزشکان عمومی که منجر به تجویز دارو میشود، بدون دارو یا با استفاده از داروهای بینیاز از نسخه پزشک، قابل درمان است. توصیههای خود مراقبتی در چنین مواردی میتواند مردم را توانمند کند تا به طور مناسبی مشکل خود را حل کنند و از دریافت غیر ضروری دارو اجتناب کنند.
آموزش همگانی سلامت و ارایه منابع اطلاعاتی قابل اعتماد برای خود مراقبتی در بیماریهای جزیی میتواند دستکم جلوی یک پنجم از مراجعات پزشکی بیمورد را بگیرد. در انگلستان، مبلغ صرفه جویی شده در نظام سلامت، صرفا از همین منظر، سالانه 96 میلیارد دلار است. اگر صرفهجوییهای ناشی از عدم نیاز به غیبت از کار برای مراجعه به پزشک و کاهش هزینههای حمل و نقل را هم به عدد فوق بیفزاییم، صرفهجویی نهایی بسیار بزرگتر خواهد بود.
خود مراقبتی در بیماریهای مزمن
بیماریهای مزمن به عنوان چالش اصلی نظامهای سلامت در قرن بیست و یکم مطرح شدهاند. امروزه، اپیدمی بیماریهای غیرواگیر، مسوول 60 درصد از موارد مرگ و میر در جهان است. حدود 80 درصد از مراجعات سرپایی در انگلستان و 75 درصد از هزینههای نظام سلامت در آمریکا مرتبط با بیماریهای مزمن است. انگلستان تخمین زده است که تا سال 2030، بروز بیماریهای مزمن در جمعیت بالای 65 سال این کشور، بیش از دو برابر خواهد شد.
امروزه پاسخگویی به این حجم از خدمات مورد انتظار در مراقبت بیماریهای مزمن، اولویتی کلیدی برای بخش سلامت محسوب میشود و حمایت از خود مراقبتی در بیماریهای مزمن، جزیی اساسی از این کار است. یافتههای پژوهشی نشان داده است که خود مراقبتی در بیماریهای مزمن میتواند تا حد زیادی استفاده از منابع نظام ارایه خدمات سلامت را کاهش دهد، به طوری که نتیجه آن، 40 درصد کاهش در مراجعه به پزشکان عمومی، 17 درصد کاهش در مراجعه به پزشکان متخصص، 50 درصد کاهش در مراجعه به مراکز اورژانس، 50 درصد کاهش در بستری بیمارستانی و 50 درصد کاهش در روزهای غیبت از کار خواهد بود.
مزایای آموزشهای خود مراقبتی در بیماریهای دیابت، آسم و سایر بیماریهای مزمن نیز به طور معنیداری، به اثبات رسیده است. مطالعات متعددی نشان دادهاند که خود مراقبتی مهمترین شکل مراقبت اولیه است؛ چه در کشورهای توسعه یافته، چه در کشورهای در حال توسعه. برای مثال، مبتلایان به دیابت به طور متوسط در طول یک ساعت حدود سه ساعت با یک متخصص بهداشتی در تماساند و 8757 ساعت باقیمانده را با استفاده از همان توصیههایی که در آن سه ساعت گرفتهاند یا با استفاده از مهارتهای خود مراقبتی میگذرانند.
مادر عزیزم ،وقتی چشم به جهان گشودم. قلب کوچکم مهربانی لبخند و نگاهت را که پر از صداقت و بی ریایی بود احساس کرد. دیدم زمانی را که با لبخندم لبخند زیبائی بر چهره خسته ات نشست و دنیایت سبز شدو با گریه ام دلت لرزید و طوفانی گشت. از همان لحظه فهمیدم که تنها در کنار این نگاه پرمهر و محبت است که احساس آرامش و خوشبختی خواهم کرد.
پرنده فروشی باغ فردوس در شهر جلین
با مدیریت عماد محمدی
09119660933
فروش انواع پرنده زینتی
آموزش نگهداری انواع پرنده
استان گلستان - شهرستان گرگان - شهر جلین
در جنس مونث سینه ها از زمان تولد تا زمان جوانی رشد میکنند.این رشد در دوران نوجوانی و اوایل جوانی بسیار سریع میشود اما بعد از آن و در میان سالی و پیری متوقف شده و افتاده میشود.اما در این مطلب خواهیم گفت که چطور سینه های سفتی داشته باشید.
به ادامه مطلب بروید...
دهانی خوشبو با جویدن جعفری
افرادي كه دچار ضعف دستگاه گوارش هستند و هضم و جذب مواد غذايي در بدن آنها به خوبي انجام نمي شود معمولاً از بوي بد دهان رنج مي برند.
اين افراد براي درمان اين اختلال مي توانند مصرف برگ ها و ساقه جعفري را در برنامه غذايي خود بگنجانند.
به اين ترتيب اين افراد علاوه بر آنكه با خوردن جعفري استروژن هاي گياهي دريافت مي كنند
از خواص اين سبزي براي بهبود ضعف معده و پيشگيري از ابتلا به اختلال هاي ناشي از يائسگي بهره مند شويد.
آیا می دانید قرمزی درون کالباس از گوشت تاج خروس است.( زیر دندان خود حس کرده اید ) ا
زیر بارون اگر دختری رو سوار کردید
جای شماره به او امنیت بدهید
.................
او را به مقصد مورد نظرش برسانید
نه به مقصد مورد نظرتان !
...................
بگذارید وقتی زن ایرانی مرد ایرانی را در کوچه ای خلوت میبیند
احساس امنیت کند ؛ نه احساس ترس
.................
بیایید فارغ از جنسیت...
کمی هم مــَــرد باشیم !!